Суспільство

У Чернігові шукають охочих плести маскувальні сітки та збирають півлітрові банки

Поки війна триватиме, українські захисники матимуть різні потреби, які можуть «закрити» тільки волонтери, наприклад, це потреба в маскувальних сітках.

«Ми їх плетемо дуже давно, десь влітку 2022 року почали, тоді домовилися з видавництвом «Десна». Язапрошую людей долучитися до плетіння сіток на 5-му поверсі. На сьогодні трішки менше людей ходить і мої дівчата кажуть, що, можливо, не всі знають, що є така практика, то треба нагадати. То я нагадую, що є така можливість. У нас взагалі багато сіток усюди плетуть уЧернігові. І люди вибирають для себе більш зручні локації. Зокрема, наша працює з понеділка і до понеділка,люди в зручний для них час можуть приходити тадопомагати: з 8-ї ранку і до 20-ї вечора по буднях, а в суботу і неділю з 7-ї ранку до 19:00. І це дуже потрібна праця. Дуже важливо, якщо людина може приділити годину чи дві такій роботі», – зазначає Світлана Жимолостнова, очільниця волонтерського напрямку у «Спілці жінок Чернігівщини».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині на вирішення проблеми з бездомними тваринами планують виділити 150 тисяч гривень

Вона каже, що потрібні для плетіння матеріали є. До того ж, мають кімнату для їх зберігання. 

«Нам дуже допомагають вахтери, які ріжуть тканинуна мотузочки. А влітку я тканини фарбувала, бо ми робили літні сітки. А нині – зимові. І потрошку дозбируємо матеріали. Якщо в кого вдома є простирадла, то приносять», – розповіла Світлана Жимолостнова. 

Взагалі, окрім сіток, є й інші напрями діяльності. Наприклад, торік робили окопні свічки. 

«Ось хлопці казали, що дуже потребують грілок для ніг. А ще познайомилася із однією жінкою і чоловіком, то вони роблять тушонку для наших захисників. То я нині збираю скляні банки. І вже приблизно тисячу банок смаколиків ми передали захисникам. Банки – це постійний витратний матеріал. Потребуємо звичайних півлітрових банок і бажано без закруток», – пояснила Світлана Жимолостнова.

Ірина Осташко

Фото – Світлана Жимолостнова

Ще статті по темі

Back to top button