Суспільство

У Чернігові в Десні значно погіршився показник кисню у воді

Хімічне споживання кисню в Десні на території Чернігова збільшилося в понад два рази, а показник розчинного кисню зменшився вдвічі. Про такі результати лабораторних досліджень КП «Чернігівводоканал» станом на 8 вересня повідомили на щотижневій нараді в міській раді.

«Є такий показник – хімічне споживання кисню. Його гранична кількість у ставках, річках становить 30. Наразі за вчорашніми аналізами він становить понад 70. Це означає, що у воді перевищує кількість органіки, яка гниє. Органіка, яка гниє, дуже багато споживає води та забирає кисень із води. Показник розчиненого кисню для поверхневих вод – гранична норма 4, станом на вчора на переправі цей показник становив 2,1», – зазначив начальник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 80 вибухів пролунало протягом доби на Чернігівщині внаслідок ворожих обстрілів

Нагадаємо, 9 вересня чорна пляма по воді вже дійшла до Чернігова, на березі Десни спостерігався мор риби. До роботи з утилізації були залучені відповідні служби міста.

«Учора було зібрано приблизно півтора мішка загиблої риби. На визначеному екологами місці відповідні служби викопали яму. У разі випадку виявлення великої кількості загиблої риби ми її там захоронимо. Все контрольовано», – зазначає заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктор Геращенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button