Суспільство

У Чернігові відбудеться Всеукраїнський патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Учора, 16 вересня, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Андрій Кужель провів нараду з питань підготовки до Всеукраїнського патріотичного забігу у пам’ять про загиблих воїнів-захисників України «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». У обговоренні взяли участь голова координаційної ради АТО/ООС Володимир Мироненко, представники Міністерства у справах ветеранів, матері загиблих воїнів, представники спільноти «Біговий Чернігів» та громадськість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську дітлахи організували патріотичний ярмарок (Фото)

Андрій Кужель повідомив, що патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» — це ще одна традиція щорічного вшанування пам’яті полеглих воїнів-захисників, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. В такий спосіб учасники можуть висловити свою шану пам’яті воїнів та нагадати суспільству про ціну миру на нашій землі.

Щодо проведення забігу висловився заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван.

«Ми шукаємо нові форми патріотичного виховання і проведення цього спортивного заходу є ще одним свідченням нашої поваги до пам’яті полеглих Героїв. ОДА і надалі підтримуватиме всі патріотичні заходи спрямовані на це. Ми спільно з ветеранами АТО/ООС працюємо над розв’язання нагальних питань. Для цього працюватиме і новостворена Координаційна рада ветеранів АТО/ООС при обласній державній адміністрації. Тільки спільно ми зможемо розв’язувати всі проблеми, що виникають у бійців та їх сімей», — сказав Андрій Подорван.

Взяти участь у Всеукраїнському патріотичному забігу 27 вересня може кожен охочий.

Реєстрація почнеться з 9-ї години біля «Зеленої сцени». Старт забігу об 11-й годині. Усім учасникам на вибір будуть запропоновані дистанції протяжністю півтора, три з половиною та сім кілометрів, а також номер із вписаним іменем загиблого Героя України. Також кожен учасник зможе самостійно обрати та вписати у свій номер ім’я Героя, за якого він долатиме обрану дистанцію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button