Суспільство

У Чернігові виявлено 2 факти реалізації несертифікованих піротехнічних виробів (Фото)

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята. У цей період зростає загроза виникнення пожеж, травмування і навіть загибелі людей внаслідок використання піротехнічних виробів, зокрема феєрверків, петард, ракет, салютів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піротехніка завела хлопця в могилу

У зв’язку з цим, 27 грудня співробітники Управління ДСНС України у Чернігівській області та Чернігівського міського відділу Головного управління Національної поліції провели рейдові перевірки місць реалізації піротехнічної продукції. Слід зазначити, що особливе занепокоєння викликають місця стихійної торгівлі, ринки, переходи. Саме тут люди можуть придбати несертифіковану, а отже і небезпечну продукцію, використання якої призводить до пожеж, травм і нещасних випадків. Як зазначають фахівці із запобігання надзвичайним ситуаціям, головною метою таких рейдів є забезпечення очищення міста від несертифікованої піротехніки, доведення до населення інформації чи потрібно купувати продукцію сумнівного виробництва.

Результати рейду виявилися невтішними. Під час перевірок виявлено 2 факти реалізації несертифікованих піротехнічних виробів, зокрема торгівля здійснювалася без відповідного дозволу, сертифікати відповідності на дані вироби були відсутні. Тобто до людей могла потрапити небезпечна піротехніка.

Нагадаємо, що статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачені штрафні санкції у розмірі від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією самих піротехнічних засобів.

У ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button