Суспільство

У Чернігові власники зброї вийдуть на марш

До третьої річниці розстрілів на Майдані громадська організація «Правий сектор Північ» організовує марш чернігівців – власників зброї.

Щоправда, організатори запевняють, що марш буде беззбройним, а правопорядок забезпечуватимуть поліція і патріотично налаштовані учасники заходу. Маршрут проляже від «Мегацентру» через проспект Миру до Катерининської церкви.

15 лютого на прес-конференції в експертному клубі «Чиста політика» організатори маршу – Максим Конашевич, Олександр Тарнавський і Максим Дерев’янко – зазначили, що захід об’єднає всі чернігівські організації, які брали участь у Євромайдані. Загалом очікується близько тисячі людей.

Вони пройдуть маршем, аби заявити, що вже стали трохи іншими і вимагають легалізації зброї, щоб не допустити повторення трагічних подій, що сталися на Майдані в Києві у 2014 році, коли беззбройні люди не могли себе захистити. Тож головний месидж акції «Ніколи знову».

Представники «Правого сектору» кажуть, що наразі на руках в українців дуже багато зброї, причому вся вона незареєстрована. Натомість упорядкування цього питання дасть змогу покращити контроль за використанням зброї. Адже буде зрозуміло, хто, де і коли її застосовував.

Також патріотично налаштовані чернігівці нарікали, що короткоствольна зброя потрібна чернігівцям для самозахисту, бо без неї безпечно почуватися в рідному місті не можна. А надії на захист із боку правоохоронців немає.

В окремій розмові з ЧЕline речник ГУ Національної поліції в Чернігівській області Сергій Бриль підтвердив, що співробітники поліції дійсно забезпечуватимуть правопорядок під час анонсованого маршу, аби він відбувся мирно, спокійно і без порушень чинного законодавства.

DSCN1058

Ще статті по темі

Back to top button