Суспільство

У Чернігові вшанували пам’ять класика української літератури Михайла Коцюбинського

Керівник міського управління культури та туризму Олександр Шевчук разом з представниками керівництва області, творчої інтелігенції Чернігова та школярами сьогодні, 17 вересня, в день народження Михайла Коцюбинського вшанували пам’ять письменника покладанням квітів до його могили на Болдиній горі. У цьому році — 175-річчя з дня народження літератора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки Кіптівської ОТГ влаштували забіг задля вшанування пам’яті загиблих воїнів

Михайло Михайлович Коцюбинський був не просто талановитим літератором. Він був одним з тих, хто формував українську культуру разом з такими сучасниками, як композитор Микола Лисенко, письменники Іван Франко, Ольга Кобилянська, Леся Українка, Володимир Винниченко та інші.

У Чернігові він прожив понад 10 років (1897-1913). За життя письменника в Чернігові в його будинку збиралися молоді літератори, і саме ця родина створила тут осередок творчого і культурного життя.

88aca72540c58c31f0458cca02040dce-big1080

Ці традиції мають продовження в нашому місті. Меморіальний музей-заповідник письменника в Чернігові є осередком української духовності, збирає в своїх стінах людей вітчизняної культури і мистецтва. Сьогодні Коцюбинський є невід’ємною частиною історії і духу нашого міста. Тут розташований його музей, його ім’я в Чернігові носять одна з центральних вулиць, бібліотека і парк, пам’ятник йому є на Болдиній горі, де він любив гуляти і де народилися задуми багатьох його творів, а на відремонтованому Валу за ініціативою громадськості відновлений фонтан прикрасили скульптурою з персонажами з його казки.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button