Суспільство

У Чернігові встановлюють нові люки (Фото)

У Чернігові на проспекті Миру – від вулиці Котляревського до вулиці Льотної, – підрозділи КП «Чернігівводоканал» розпочали капітальний ремонт оглядових колодязів водопроводу.

Під заміну підпадають 38 люків колодязів водопроводу безпосередньо на проїзній частині магістралі та 4 люки каналізації на прилеглих до проспекту дорогах. Окрім цього, необхідно ще провести капітальний ремонт колодязів, виконаних із червоної цегли та зробити їх у бетоні.

Ближче до вулиці Льотної під полотном дороги буде побудовано водопровідну камеру – приміщення 3,5х3,5 метри для розміщення арматури магістрального водопроводу.

За 19 квітня змонтовано новий колодязь і замінено дві кришки люків.

Цього року всі роботи виконуються за новими технологіями з використанням люків класу D400, виготовлених чеським концерном KASI з високоміцного чавуну з кулястим графітом. Ці люки мають захист від вибивання кришки з корпусу під колесами автомобілів і витримують критичне навантаження від 52 до 55 тонн.

До того ж нова технологія дає можливість встановлювати кришки люків на одному рівні з покриттям дороги з точністю до міліметра.

Після закінчення робіт на проспекті Миру ремонтні роботи буде розпочато на вул. Івана Мазепи, а також на кількох другорядних вулицях міста, де також запланований капремонт покриття.

КП «Чернігівводоканал» звертає увагу водіїв на те, що на ділянці проспекту Миру, від вул. Котляревського до вул. Льотної, кришки люків колодязів встановлюються на 4,7 см вище наявного рівня асфальтобетонного покриття. Тому необхідно бути уважними, щоб уникнути наїздів на встановлені кришки. Перевищення висоти кришок люків над рівнем дороги буде усунене після укладання шару асфальту під час ремонту зазначеної ділянки проспекту Миру.

Джерело: КП «Чернігівводоканал»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button