Суспільство

У Чернігові з’явиться патріотичний мурал

У Чернігівському обласному художньому музеї імені Галагана презентували виставку за результатами конкурсу ескізів муралу. На заклик до участі відгукнулись художники з Чернігова, Івано-Франківська, Львова, Черкас, Києва та інших міст України.

Конкурсні роботи виконані в різних мистецьких техніках: живопис, цифрові ілюстрації на графічному планшеті, замальовки простим олівцем, але їх об’єднує спільна тема – зображення подвигу захисників міста Чернігова.

З-поміж чернігівських митців до конкурсу долучилися художниця Олена Саченко, яка зобразила боротьбу воїнів 1-шої окремої танкової Сіверської бригади з лихим змієм зі стрічкою російського триколору, а також співробітники Чернігівського обласного центру народної творчості – Маріанна Ваценко Марианна Санькина, Наталія Войстрикова Наталія Войстрикова та Аліна Каплюк.

Герої їхніх робіт рятують наше місто від ворогів, прапори України та лелеки символізують мир та Перемогу.

Оригінальними є роботи художниці з Івано-Франківська Оксани Тригуб-Мілашевич (творчий псевдонім – Океана), на яких вона намалювала яскраві бавовняні килими. Свої роботи, представлені на виставці, Олексій Каштальян присвятив батьку Олександру Каштальяну, який загинув, захищаючи Чернігів від російських загарбників.

Твори львівського художника Ярослава Шведа із серії «Наші», створені у перші дні війни, прославляють та звеличують наших мужніх захисників. Художниця з Черкас Ольга Курська впевнена, що одного дня всі, хто боронить нашу Батьківщину повернуться до тих, кого вони люблять. Ярославна Поплавська, юна художниця з Херсонської області, зобразила птаха, як символ Чернігова, який чекав і дочекався наших військових. Художниця Каро Ліна змалювала на яскравому плакаті захисника Чернігова. Юлія Вільна виконала узагальнений образ захисників та захисниць у жовто-блакитних кольорах прапора України.

Після розгляду всіх ескізів визначились, що патріотичний мурал, який прикрасить одну з будівель міста, створять за ескізом київського художника ігрової індустрії Андрія Рощі.

Він створив образ захисника Чернігова, який боронить рідне місто від навали монстрів.

Ще статті по темі

Back to top button