Суспільство

У Чернігові зафіксовано понад 20 злочинів проти культурної спадщини, скоєних російськими обстрілами (Фото)

Наразі в обласному центрі вже зафіксовано понад 20 злочинів проти культурної спадщини.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у складі делегації урядовців учора ознайомився зі станом пам’яток історії нашого міста.

«Повертаюсь з Чернігова. Від побаченого хочеться кричати і мовчати одночасно. Сьогодні в очах чернігівчан я зустрічав поранений погляд. І від того дуже боліло всередині. сотні загиблих, вщент зруйновані будинки мирних жителів, обстріляні дитячі садочки, лікарні. Російські нелюди — от хто стоїть за звірствами в Україні. За звірствами в Чернігові», — написав він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як постраждали пам’ятки Чернігова від рашистських обстрілів і бомбардувань (Відео)

«Зараз тут вже 20 зафіксованих злочинів проти культурної спадщини.

Чернігівський Дитинець та історичні вали також піддались обстрілам, які розшрамували стіни храмів — Спасо-Преображенського собору ХІ ст., Катерининської церкви ХVIII ст., Борисоглібського собору ХVII ст. На жаль, пошкоджень дістав і Єлецький Успенський монастир ХІ ст. Все через те, що російські окупаційні війська бомбили останній вихід з Чернігова. Бомбили по цивільному населенню, позбавляючи їх будь-якого шансу на зелений коридор», — продовжив він. — «Саме тому переговорив з губернатором області та мером щодо збереження культурної спадщини Чернігова».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button