Суспільство

У Чернігові запрацювала відео фіксація практичного іспиту на право керування авто

Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС.

Процедура складення практичного іспиту на право керування стала більш прозорою: перебіг екзамену фіксують за допомогою технічних засобів контролю, що встановлюються в кожному екзаменаційному авто.

Така можливість з’явилася в кожному регіоні країни вже з 24 грудня. Навчальні автомобілі оснащені камерами, які фіксують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом на сьогодні вже функціонують 440 мобільних приладів, в Чернігівській області – 12.

Нововведення допоможе зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту.

З моменту введення відеофіксації практичного іспиту на право керування в територіальному сервісному центрі № 7441 в м. Чернігів було здійснено 133 записи.

На період тестового режиму строк зберігання вивантаженої інформації з відео реєстратору становитиме 10 діб. В цей час кандидат у водії матиме право відмовитися від фіксації процесу складення практичного іспиту. Обов’язковою фіксація іспитів стане вже в 2020 році, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практики. Також збільшиться строк зберігання відео.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button