Суспільство

У Чернігові збільшиться комуналка

Із наступного року в Чернігові зростуть тарифи на комунальні послуги. Це обумовлено тим, що бюджетникам і працівникам комунальної сфери збільшать рівень мінімальної заробітної плати.

Це закладено в проєкті міського бюджету міста Чернігова, який 18 листопада погодив виконавчий комітет міської ради і публічне представлення якого відбулося сьогодні,  19 листопада, на міській розширеній нараді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим житиме Чернігів у 2020 році: на що підуть мільйони бюджету

Таким чином, мінімальна зарплатня з нарахуваннями для всіх категорій працівників – що на комунальних підприємствах, що в бюджетній сфері – на рівні 5,5 тисячі гривень.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що заробітна плата двірників і прибиральників у місті – це також і тарифна складова.  І підняття їм зарплати, навіть незначне, також підніме й тариф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко заявив, що в Чернігові треба зменшити кількість лікарень

«Це буде незначний відсоток, але я ще раз наголошую: все, що стосується тарифної політики, має робитися прозоро та вчасно. Щоб не було боляче і незрозуміло, коли потім доведеться «заднім числом» пояснювати, чому вносяться зміни. Та й узагалі в державі було б правильно: якщо змінюється складова собівартості будь-чого, то це обговорюється в суспільстві, і з відповідної дати збільшення цієї складової  одразу працює відповідний тариф. Тоді підприємства не будуть втрачати конкурентоспроможність через «вимивання» коштів, не залазитимуть у борги, не опиняться у кабальних умовах під час купівлі складових, не буде наростання негативних наслідків, від яких постраждають усі», — наголосив він.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button