Суспільство

У Чернігові збудують нову капличку

На сайті публічних закупівель «Prozorro» розміщено інформацію про будівництво в Чернігові меморіальної каплиці Архістратига Михаїла на честь загиблих захисників нашої Батьківщини. Замовником послуг є Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради, а виконавцем робіт – чернігівська фірма ТОВ «АЛЛАР-БУД», що стала переможцем тендера.

У договорі, укладеному між замовником і постачальником, який викладений на «Prozorro», немає жодної інформації про те, де капличка заходитиметься та який матиме вигляд.

Тож вирішили з’ясувати цю інформацію. Коментар отримали від директора з будівництва ТОВ «АЛЛАР-БУД» Євгена Савченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові з’явиться новий ринок (Відео)

Він повідомив, що культова споруда розташовуватиметься на території міського кладовища «Яцево», поблизу сектору, де ховають загиблих в АТО воїнів.

«Там виділена ділянка під забудову. І два роки тому капличку почали зводити, але тоді цим займалась не наша фірма. Наразі проект переузгоджений. Вже збудовані стіни каплички і вставлені вікна. Далі треба встановити куполи та провести зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи.

Капличка буде одноповерховою, сама будівля приблизно 4 метри заввишки, а з куполами висота буде близько 10 метрів, а якщо додати ще й хрест, висота якого 1 метр 60 см, то загальна висота дорівнюватиме 11 метрів 20 сантиметрів», – повідомив він.

32765160_1027730697396299_2011673702608928768_n

Відповідно до угоди, будівельні роботи мають закінчитися до 31 липня нинішнього року. Та, за словами Євгена Савченка, все залежатиме від того, як швидко привезуть куполи, бо виготовляють їх не в Чернігові.

І ще один цікавий факт – будівництво каплички коштуватиме трішки більше, ніж 866 тис. грн.

Ще статті по темі

Back to top button