Суспільство

У Держпродспоживслужбі розповіли про епізоотичну ситуацію на Чернігівщини

Епізоотична ситуація щодо інфекційних захворювань у галузі тваринництва Чернігівської області залишається стабільною та контрольованою і передумов до її ускладнення немає, запевняють фахівці Головного управління Держпродспоживслужби. Станом на 1 липня 2020 року територія регіону повністю благополучна з огляну на гостроінфекційні хвороби тварин і птиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 червня змінюються правила вивозу тварини за кордон

Цьому передувало проведення більш ніж 30 засідань державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при районних державних адміністраціях і міських радах, а також при обласній державній адміністрації і, звісно ж, активізація профілактичної роботи. Зокрема, протягом І півріччя спеціалісти державної ветеринарної медицини області зробили понад 7 мільйонів 900 тисяч щеплень, провели 154 з половиною тисячі лікувально-профілактичних оброблень тварин і здійснили близько 970 тисяч діагностичних досліджень.

На кінець червня – початок липня в області відсутні неблагополучні пункти з АЧС. Не менш оптимістична й ситуація зі сказом – перше півріччя в області завершилось без жодного випадку цього небезпечного захворювання. Свою роль, за словами спеціалістів ветмедицини, зіграли профілактичні щеплення. Загалом за 6 місяців 2020 року в регіоні антирабічною вакциною щеплено 15 182 голови великої рогатої худоби, 73 226 собак та 63 025 котів. Крім того, вимушено були вакциновані 159 голів дрібної рогатої худоби і понад 70 коней.

Ситуація з грипом птиці в області стабільно-благополучна та контрольована. Для моніторингових досліджень на грип відібрано 35 проб від диких перелітних птахів і 70 проб посліду. За результатами досліджень позитивних випадків не встановлено.

Джерело: Держпродспоживслужба

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button