Суспільство

У дитячій стоматполіклініці Чернігова діятимуть нові тарифи на платні послуги

У Чернігові встановили тарифи на платні послуги, які надаються комунальним некомерційним підприємством «Дитяча стоматологічна поліклініка» Чернігівської міської ради. Відповідні зміни  18 лютого внесені до пункту 8 рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 23 липня 2020 року № 292 «Про затвердження Положення та встановлення тарифів на платні послуги, які надаються закладами охорони здоров’я – комунальними некомерційними підприємствами Чернігівської міської ради».

Як пояснила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець, цим рішенням виконкому пропонується розширити перелік платних послуг з визначеними тарифами, які економічно обґрунтовані та розраховані на основі фактичних витрат закладу. Це дасть змогу вирішити питання надання ургентної та планової стоматологічної допомоги дітям міста Чернігова та області в межах цього медзакладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти програли суд щодо забудови Березового гаю в Чернігові

Актуальність питання виникла через те, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 лютого 2020 року №65 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році» тариф на надання такої медичної допомоги є дуже низьким і складає 9,19 грн. Такі кошти не покривають витрати цього комунального некомерційного підприємства, і зрозуміло, що пацієнти платять за стоматологічні послуги переважно зі своєї кишені.

За словами Ольги Малець, через невідповідність розцінок на ці послуги минулого року додатково на дитячу стоматполіклініку було спрямовано 4,38 млн грн коштів міського бюджету, а також була й державна субвенція. Цього року її вже немає. У фінансовому плані КНП визначені кошти міського бюджету – 2,268 млн грн – спрямовуватимуться на надання безоплатної планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям дитячого населення, які є жителями міста Чернігова.

Тож встановлені платні послуги для дитячої стоматполіклініки дадуть можливість забезпечити покриття першочергових потреб підприємства та компенсувати витрати. Отримані кошти спрямовуватимуться на організацію надання якісної стоматологічної допомоги дітям, а також для відновлення матеріально-технічної бази цього медзакладу.

Тарифи на платні послуги КНП «Дитяча стоматологічна поліклініка» Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button