Суспільство

У громадах Чернігівщині облаштували пункти Незламності

Календарна зима вже настала, відповідно, холоди не забарилися. Тим паче в нинішній непростий час, коли в Україні триває війна, треба бути готовим до будь-якого розвитку подій. Тож у громадах завчасно подбали про те, щоб у період лютих морозів і у випадку блекаутів людям було де зігрітися і підзарядити гаджети.

Геннадій Примаков, голова Менської громади

Усе запущено, все працює, на сьогодні громадяни ними ще не користувалися. В усіх цих пунктах є інтернет, тепло, ліки, чай, тобто все, що має бути в пунктах обігріву. Також ДСНС працює окремо.

Але коли ДСНС ставила намет, люди чомусь думали, що це місцевій владі нікуди коштів подіти, тому не дуже були задоволені.

Незахищені верстви населення приходили туди, бо там безкоштовно можна було чаю випити, поїсти цукерок, печива. Безкоштовний вай-фай був. А так не користувався особливим попитом цей намет, лише коли світла не було, то заходили, аби телефони підзарядити.

Леонід Мисливець, голова Остерської громади  

Пункти обігріву та незламності працюють. Тут є все потрібне – насамперед генератори, обігрівачі, буржуйки. Людям там можна зігрітися й чаю попити. Є й інші продукти. Люди приходять, навіть молодь увечері, буває, що й просто погуляти та зігрітися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша урядова жіноча школа – на Чернігівщині

Роман Боюн, староста Бірківського старостинського округу   Є пункт обігріву в амбулаторії, там сімейний лікар є. Тож туди можна буде зайти погрітися і чаю попити. Він у нас традиційно працює, не перший рік. У населеному пункті ним мало хто користується. Немає такої потреби в нашому населеному пункті, щоб люди йшли і грілися. У людей на щастя, вдома тепло. То скоріше для якихось приїжджих людей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button