Суспільство

У громадах на Чернігівщині бракує робочих місць

Реалії такі, що люди з глибинки часто вимушені залишати рідні села та селища в пошуках кращого життя і заробітків. Бо робочі місця – це основне, чого катастрофічно бракує в нашому регіоні.

Між тим, громади не схожі одна на одну. Адже ситуація з працевлаштуванням у них різна.

Наприклад, Сосницька громада – це край сільськогосподарського товаровиробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловік купив ферму, торгує органічним молоком і навчає через YouTube-канал секретів фермерства

«Також донедавна в нас працював гігант із виробництва жіночої білизни – фабрика «Еліта». Але через втрату основного напряму збуту продукції до Російської Федерації, вони дуже важко перепрофілюються і наразі не можуть бути гігантом. А раніше у Сосницькому районі це було бюджетоутворююче підприємство: було більше як 400 людей персоналу, а зараз менше ніж 200. Вивільняється дуже багато людей кваліфікованих, які вміють шити, а також дизайнерів і конструкторів, інженерів.

Зараз бюджетоутворюючі підприємства – сільськогосподарські товаровиробники. Тож людям у фермерів можна працювати. Зайняті в цій сфері не тільки жителі сіл, а й сосничани їздять.

Щоправда, найбільшим платником податків у громаді є відділ освіти, культури, молоді та спорту», – у коментарі для ЧЕline зазначив Андрій Ткач, начальник відділу економічного розвитку селищної ради.

До того ж, за його словами, громада не сидить склавши руки, а шукає нові можливості для розвитку.

«У рамках участі нашої громади в програмі DOBRE хочемо пожвавити роботу нашої сільськогосподарської молочарської кооперації. Причому, може йтися про кооперацію за іншими галузями сільськогосподарського напряму. Щоб люди, які живуть у селах і є економічно активними, могли на  тому всьому заробляти», – зауважив він.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button