Суспільство

У громаді на Чернігівщині – бум відвідувань безкоштовних занять з історії України

У Корюківській громаді живе надзвичайно талановита й активна молодь. До того ж, багато цікавих ідей втілюються у співпраці з місцевим молодіжним центром «КУБ». Одна з ініціатив – безкоштовні заняття з історії України для молоді. Буває, що на них і яблуку ніде впасти.

Володимир Онищук зазначає, що на самому початку вирішили підтримувати таку ініціативу, аби допомогти готуватися до ЗНО старшокласникам, які спершу через пандемію ковіду, а потім через повномасштабне вороже вторгнення не мали можливості очно навчатися у школі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гасили пожежі по всій області: про надзвичайні ситуації на вихідних на Чернігівщині

«Треба було якимось чином молодь гуртувати та спонукати до навчання. Перед історією в нас були заняття з вчителем математики. Але він був поважного віку, то заняття недовго тривали. Також були безкоштовні заняття з англійської, на них здебільшого дівчата приходили навчатися.

Потім дуже хороший і молодий вчитель Олександр Лях запропонував ідею раз на тиждень проводити заняття з історії України для молоді. Спочатку це була як підготовка до ЗНО. Тобто здебільшого приходили 11-класники. А потім заняття переросли в поступову й системну роботу і стали цікавими й іншій молоді. Маємо дітей, які вже другий рік ходять, і новачків. І це не обов’язково діти, яких вчитель навчає в першій школі, де він працює, приходять діти з інших шкіл, бо їм цікаво. Було й таке, що всі охочі навіть не вміщалися – і 40, і 30 дітей було. Усе залежить від погоди та, ймовірно, теми, яку вивчають. Але 15-20 учнів стабільно ходять.

Ми цю ініціативу підтримуємо, всім, що в наших силах, допомагаємо», – розповів Володимир Онищук.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Ще статті по темі

Back to top button