Суспільство

У громаді на Чернігівщині облаштовують гуртожиток для переселенців

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до Коропської громади вимушено перемістилися приблизно 2200 осіб. Деякі – до родичів, знайомих. Але були й ті, хто їхав на територію громади без конкретно визначеного місця проживання.

Деякий час люди могли пожити в готелі «Космос», поки їм не було запропоноване житло.

Саме тоді виникла ідея створити гуртожиток для ВПО, або, як модно говорити зараз, – шелтер.

Про це повідомляє Коропська селищна рада.

Подумали над потенційно можливими варіантами приміщень під гуртожиток. Зупинились на порожньому приміщенні в Коропі (адреси не вказуємо з міркувань безпеки).

Працівники селищної ради провели там прибирання. Коли виникла можливість подавати проєкти на Міністерство розвитку громад та територій України, селищною радою було замовлено проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт цього приміщення на суму п’ять мільйонів гривень і підготовлено проєкт для участі в конкурсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято краси та мобільності: в Чернігові пройшов велопарад дівчат (Фото)

Для внутрішнього наповнення будівлі селищна рада звернулась до низки благодійних організацій.

Товариство Червоного Хреста надало постільну білизну, посуд та інше. Деякі організації ще розглядають звернення.

Крім цього, депутат селищної ради Василь Перепадя запропонував селищному голові звернутися до Президента Rotary Club Kyiv International Оксани Тюпи щодо допомоги з облаштуванням приміщення. Працівники селищної ради підготували перелік необхідного обладнання.

Володимир Куніцин звернувся – і ось уже почало надходити потрібне устаткування: чотири олійні обігрівачі (про що ми вже повідомили раніше), холодильник, плита на 4 конфорки з духовою шафою, мультиварка, 2 електрочайники, кран-змішувач, мікрохвильовка, витяжка на кухню, подушки та ковдри. Протягом тижня надійде решта обладнання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button