Суспільство

У громаді на Чернігівщині влаштовують дозвілля для пенсіонерів

Вихід на пенсію – це особливий період у житті українців. Адже ніби з’являється купа вільного часу для різних справ, однак здоров’я почасти залишає бажати кращого і, що найстрашніше, чимало людей пенсійного віку постають перед проблемою самотності, що й словом перекинутися ні з ким.

У Мені люди старшого віку можуть знайти однодумців і справу до душі у відділенні денного перебування КУ «Менський територіальний центр надання соціальних послуг».

 «Тут переважно займаємося організацією дозвілля та змістовного відпочинку і створюємо умови для саморозвитку наших підопічних. У нас облаштована тренажерна зала, також можна зайнятися оздоровчо-лікувальною фізкультурою. У нас також є послуга скандинавської ходи. До речі, люди, які займаються всіма цими активностями, не люблять називати себе людьми похилого віку.

Також проводимо арттерапію, кінотерапію, влаштовуємо зустрічі з цікавими людьми, навчаємо комп’ютерної грамотності», – розповіла Наталія Гончар, директор КУ «Менський територіальний центр надання соціальних послуг».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проєкт «Вареннячко»: у чернігівській бібліотеці назбирали більше ніж пів тисячі баночок повидла для ЗСУ (Фото)

А ще у закладі традиційно влаштовують різні конкурси. Наприклад, на Масляну – це завжди конкурс: хто спече найсмачніший млинчик. Адже людям треба якось відволікатися. Особливо нині, під час воєнного стану .

«Дуже багато в кого діти повиїжджали за кордон. Тож наші зустрічі – це й своєрідна психологічна підтримка. Бо люди приходять, спілкуються, діляться своїми переживаннями. І важливо, що вони не залишаються на самоті зі своїми думками. Ми також запрошуємо й психологічну підтримку. Адже нині важко всім, і ми це чудово розуміємо. Ми намагаємося якомога більше надавати таких послуг, щоб люди просто приходили. Навіть якщо вони просто плетуть килимки для військових або шкарпетки, то прагнемо, щоб під час роботи люди спілкувалися одне з одним. Бо нині спілкування дуже потрібне, закриватися в собі – не можна. І це важливо не лише для людей похилого віку, а й для всіх нас», – переконана директор КУ «Менський територіальний центр надання соціальних послуг».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button