Суспільство

У громаді на Чернігівщині збільшиться кількість патрулів

На позачерговому засіданні Менської міської ради наголосили на важливості комендантської години. Тому в громаді збільшать кількість патрулів, які стежитимуть за дотриманням громадянами правил комендантської години.

«В області посилюють поліцейські патрулі. Тож і ми ухвалили на сесії рішення — внесли зміни до місцевої програми та передбачили матеріальне забезпечення комендантських патрулів.
Кількість патрулів збільшиться не тільки в Мені, а й у селах. Ми посилили їхнє матеріально-технічне забезпечення, виділивши трішки коштів на паливно-мастильні матеріали, щоб вони могли здійснювати патрулювання автомобілями, особливо поблизу об’єктів критичної інфраструктури, щоб могли посилити контроль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні затримали трьох водіїв із підробленими посвідченнями

Будуть також і піші патрулі, і патрулі з представників територіальної оборони, також якщо будуть у патрулях представники військових, то вони мають право і повістки вручати. Це все передбачено законодавчо. Але людей, якщо не повідомиш, то виникатимуть ситуації, коли нарікатимуть, що не сказали, ми забули. Хоча війна триває, і не можна забувати, що є комендантська година, треба дотримуватися правил комендантської години.

Також голова нашої громади нагадав на сесії і в новинах повідомляли, що передбачається покарання за порушення комендантської години від адміністративної відповідальності – штрафів, до призначення громадських робіт.

Бо люди в нас трішки розслабилися. І машини їздять, і люди інколи гуляють під час комендантської години», — у коментарі для ЧЕline зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як формувалася радянська людина: в музеї на Чернігівщині відкриють експозицію з предметів радянської пропаганди

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button