Суспільство

У Кабміні визначили найкращих керівників регіонів

Місто Київ, яким керує Віталій Кличко, та Харківська область на чолі з Юлією Світличною очолили рейтинг регіонів згідно з моніторингом соціально-економічного розвитку за 2017 рік.

Моніторинг опублікувало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За даними моніторингу, місто Київ на першому місці рейтингу регіонів (глава – Віталій Кличко). Рейтинг обласних держадміністрацій очолила Харківська область (Юлія Світлична). Кличко та Світлична зберігають свої позиції другий рік поспіль.

Київ посів перше місце за більшістю показників. У Харківській області найнижчий по Україні рівень безробіття (методологія МОП) – 6,1%, найвища частка енергії, виробленої з альтернативних джерел, та рівень впровадження енергозберігальних технологій – 30,4 і 72,0% відповідно, та ін.

344628[1]

У першій п’ятірці областей також Рівненська ОДА на чолі з Олексієм Муляренком. Третє місце – у Дніпропетровської ОДА, якою керує Валентин Резніченко.

Замикають п’ятірку лідерів Чернівецька ОДА на чолі з Олександром Фищуком та Тернопільська зі Степаном Барною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опубліковано рейтинг шкіл Чернігівської області

Аутсайдери рейтингу Кабміну – Луганська, Донецька, Миколаївська, Чернігівська та Одеська області.

У рейтингу враховувалися соціально-економічні показники регіону за 2017 рік: економічна ефективність, інвестиційно-інноваційний розвиток, фінансова самодостатність, розвиток малого і середнього підприємництва та інші показники.

Моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів здійснюється відповідно до Постанови Кабінету міністрів від 21.10.2015 року № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики».

Ще статті по темі

Back to top button