Суспільство

У Коропі одночасно 22 господині готували вареники (Фото)

Давно вже не було так людно на кухні територіального центру Коропської селищної ради. Як то кажуть, яблуку впасти ніде! Сьогодні четвер і, згідно з розкладом, пройшло чергове заняття студентів Університету третього віку. Але це була не традиційна лекція, а практичне заняття «Особливості національної кухні. Варенички мої у сметані!». 22 вправні господині місили тісто, готували різноманітні начинки, ліпили та варили гарненькі варенички.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коропчанка отримуватиме стипендію Кабінету Міністрів України

Три господині місили тісто кожна за власним рецептом. Інші – готували начинки за смаком і ліпили варенички. Чого тільки не придумали швидкі, кмітливі куховарки: і кругленькі пиріжечки з сиром, і маленькі, як пельмені, з смородиною, і мереживно виліплені з вишнею…

Після закінчення роботи великою дружною родиною сіли за стіл. Смакували, запивали чаєм і нахвалювали одна одну веселі вправні господині. Влаштували й традиційну вареничну гру: кому дістанеться вареник із перцем – співає, звісно ж, що то за українці без пісні?! Заспівали разом веселої «А мій милий вареничків хоче».

Було кому оцінити й смакові якості страви, адже смаколиками студентів пригостили весь колектив територіального центру.

За інформацією територіального центру соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) Коропської селищної ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button