Суспільство

У Корюківці обговорили пропозиції громадськості щодо найменування вулиць

У Корюківці відбулося громадське обговорення пропозицій із найменування вулиць, що запроєктовані на перетині міських вулиць Шевченка і Польова в районі «Тиру».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корюківка з висоти пташиного польоту

Упродовж місяця до міської ради надійшло сім пропозицій від жителів громади, ще чотири пропозиції прозвучали з голосу в процесі обговорення. Серед них – назви, пов’язані з історичними постатями Княжої та Гетьманської доби, видатними земляками-сучасниками. Окрім цього, лунали пропозиції назв, що не пов’язані з конкретними особистостями, а мають загальне значення.

У процесі обговорення запропонованих назв з 11:

– «Сіверської бригади»

– «Захисників України»

– «Святослава Хороброго»

– «Левка Лук’яненка»

– «Омеляна Каруки»

– «Івана Мазепи (Гетьмана Мазепи)»

– «Павла Полуботка (Гетьмана Полуботка)»

– «Олексія Гавриленка»

– «Приміська»

– «Квіткова»

– «Яблунева»,

обрали чотири, що будуть винесені на розгляд виконавчого комітету та подані для затвердження на чергову сесію міської ради.

Згідно зі схемою розташування проєктних вулиць для найменування об’єктів топоніміки, в результаті громадського обговорення запропоновані такі назви: Проєктна 1 – вул. Омеляна Каруки; Проєктна 2 – вул. Захисників України; Проєктна 3 – вул. Олексія Гавриленка; Проєктна 4 – вул. Левка Лук’яненка. Проєктна 5 на схемі – це продовження нинішньої вул. Польової.

Корюківська міська рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button