Суспільство

У Корюківці шахраї представляються головою громади Ратаном Ахмедовим

Голова Корюківської ОТГ Ратан Ахмедов через свою сторінку в одній із соцмереж повідомив, що було виявлено кілька спроб шахраїв прикритися його іменем.

Схему зловмисники використовували досить просту. Телефонували за номерами, вказаними в оголошеннях про продаж нерухомості чи рухомого майна. Спекулювання також відбувалися на питаннях карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вандали «розбирають» оздоблювальні плити на Валу

«Істота з чоловічим голосом представляється моїм іменем, обіцяє золоті гори, але просить внести невелику передоплату (за отримання довідки, за перевірку в реєстрі, за медикаменти, за тести, за дозвіл працювати магазинам….) на картку начебто працівника бухгалтерії міськради.

Прошу бути обачними! Шахраї дуже винахідливі!

  1. Ні я, ні Корюківська міська рада, ні мої родичі, ні мої помічники (яких у мене немає), ні впливові люди…. не купують і не збираються купувати нерухомість, автомобілі, пральні машини, мультиварки….
  2. Послуги, які надає Корюківська міська рада, здебільшого безкоштовні, а якщо й платні, то оплачуються не на картку, а на рахунок у Казначействі через установу банку, тому в жодному разі не здійснюйте жодних передоплат, а тим більше за реквізитами, отриманими по телефону.
  3. Нікому не розголошуйте реквізитів своїх банківських карток, зокрема дату дії картки, ПІН-код, захисний код (3 цифри на звороті).
  4. Карантинні обмеження в Україні встановлені Урядом. Корюківська міська рада не має законних підстав їх змінювати, а тим більше за гроші.
  5. Ми не збираємо благодійну допомогу на подолання коронавірусу і не здійснюємо продаж тестів, масок чи антисептиків», – зазначає голова Корюківської ОТГ.

Зважаючи на це, Ратан Ахмедов закликає корюківчан бути обачними.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button