Суспільство

«У Косачівському центрі реабілітації з людей не знущаються», – Андрій Дубовський

Косачівський центр реабілітації алко- та наркозалежних працює у звичному режимі, повідомляє його засновник і директор Андрій Дубовський. Усі послуги реабілітації для людей, які мають проблеми із вживанням хімічних речовин і алкоголю та інші види психологічної залежності, надаються, як і раніше.

Нині у центрі перебувають 35 осіб.

«Вони отримують духовну, моральну і фізичну реабілітацію. Ми їх не катуємо, вони, коли хочуть, тоді і йдуть від нас. Усі умови для них створені. Повторюю, з людей ми не знущаємося», – запевнив Андрій Дубовський.

Нагадаємо, торік у березні Центр реабілітації алко- та наркозалежних «Косачівка», розташований у Козелецькому районі, потрапив у гучний скандал – правоохоронці викрили «Православний реабілітаційний центр», де незаконно утримували та катували наркозалежних.

«Організатори цього «бізнесу» приймали замовлення на примусове «лікування» людей, які, на думку їхніх родичів чи знайомих, страждають від наркотичної, алкогольної або іншої залежності. «Реабілітанти» утримувались у спеціально облаштованих бараках та підвалах, до них застосовували тортури. Позбавлені волі не могли самостійно покинути місце перебування, за ними постійно спостерігали «наглядачі» центру. Вони також не розпоряджались власним часом і примусово працювали на деревообробному виробництві, сільськогосподарських і будівельних роботах на користь власників «реабілітаційного центру», – йшлося в повідомленні релігійно-інформаційної служби України.

Більше того, Печерський суд Києва визнав, що псевдоцентр реабілітації наркоманів і алкоголіків «під прикриттям» Чернігівської єпархії Української Православної Церкви (Московського Патріархату) викрадав людей.

«На всю Україну показали, що ми і майно відбирали, і катували людей. У відео показали ошийник собаки і сказали, що це знаряддя катування. Зрозумійте, що у нас було багато молоді, часто вона не зовсім адекватна, вона і між собою конфліктує, і нам з ними нелегко. Для нероби прокинутися о 7-й ранку – це вже проблема, а тому отой скандал більше надуманий», – розповідає засновник і директор Андрій Дубовський.

Андрій Дубовський додає, що катувати людей вони не могли, адже самі були в цьому центрі і пройшли шлях реабілітації.

Ще статті по темі

Back to top button