Суспільство

У Козелецькій громаді новий шкільний автобус

Завдяки активній співпраці Козелецької селищної ради з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, громада отримала перший шкільний автобус. Придбано його за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Шкільний автобус марки ATAMAN виготовлений ПАТ «Черкаський автобус», побудований на шасі японської марки ISUZU і оснащений економічним турбодизелем стандарту Євро 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині в аварію потрапив шкільний автобус

«Підготовка проекту проводилася дуже ретельно, адже вимоги до закупівлі були досить високі. Необхідно було врахувати багато факторів, прийняти рішення про співфінансування. Професіоналізм та злагоджена робота команди дали результат – наша громада у цьому році одна з перших в області отримала автобус, — розповідає заступник селищного голови з фінансово-економічних питань Микола Чемерис. – За таким же принципом буде проведена закупівля і другого автобуса».

«Потреба в оновленні шкільного автопарку дійсно нагальна, — каже начальник Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Любов Боришполець. – Через досить велику відстань між населеними пунктами, з яких підвозять дітей до навчальних закладів, то й навантаження на транспорт відповідне. Автобуси нам передали далеко не нові. А безпека наших дітей – головне для нас. То ж потрібно було оновлювати автопарк».

Нові автобуси дадуть змогу дітям швидше та безпечніше доїжджати до навчальних закладів.

Джерело: сайт Козелецької селищної ради

Ще статті по темі

Back to top button