Суспільство

У КП «Зеленбуд» розповіли, де готують нові паркові зони відпочинку

Керівник підприємства Роман Cтаріков у програмі «Серед тижня» на телеканалі «Новий Чернігів» розповів подробиці про проекти, які виконують працівники КП «Зеленбуд» влітку.

Наразі в місті створюють нові паркові зони відпочинку.

Це міні-парк по вул.Рокоссовського, 18 (біля ринку «Нива»), по просп.Перемоги – вул.Кирпоноса (біля Центрального ринку), на Масанах (біля магазину «Велмарт»). Також на стадії завершення влаштування газонів біля міської школи мистецтв (вул.Молодчого).

У новому сквері по просп. Перемоги вже виставили бордюри, розрівняли ґрунт і готуються до укладання тротуарної плитки. Крім того, за пропозицією міського голови на прилеглих будівлях будуть зображені мурали. Вже підготували кілька пропозицій.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі розтрощили сонячну панель на лаві в парку

По вул.Рокоссовського замість невеличкого майданчика, який був огороджений старим парканом, було прийняте рішення про влаштування зони відпочинку, зокрема для відвідувачів територіального центру соціального обслуговування Деснянської райради. Тут вже проведені роботи з вкладання ФЕМ-плитки, виготовляють лави, урни.

Також встановлюватимуть ліхтарі, під які вже проведені комунікації. Крім того, завезений родючий ґрунт для облаштування газонів, а восени висаджуватимуть кущі та деревця. Начальник КП «Зеленбуд» також зазначив, що у місті останнім часом висаджуються незвичайні дерева.

«Зараз ми переходимо на цікавіші рослини. Намагаємося, щоб у місті росли не просто липи, бо вони міське середовище дуже погано переносять і мають багато захворювань. Тому десь використовуються і хвойні. Наприклад, ялини висадили у парку Б.Хмельницького, живопліт – на вул.1-го Травня. Тобто намагаємося висаджувати рослини, які естетично цікаві, а щодо догляду й впливу зовнішнього середовища більш стійкі для міських умов», – зазначив Роман Cтаріков.

Серед нових квітів, які висаджують на клумбах, – це катарантус. Його висадили на Алеї Героїв. Але здебільшого на квітниках зараз красуються бегонії, петунії, агератум.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button