Суспільство

У Куликівці привели до ладу територію біля пам’ятного знаку «Воїнам АТО/ООС» (Фото)

Пам’ятний знак у Куликівці «Воїнам АТО/ООС», встановлений і освячений у грудні минулого року від сьогодні виглядає більш привабливо, завдяки спільним зусиллям військовослужбовців Куликівського районного ТК та СП та працівників Куликівської селищної ради.

Про це повідомляє Чернігівський обласний військовий комісаріат.

Варто згадати, що ініційовано встановлення пам’ятного знаку учасниками російсько-української війни у 2019 році, у той же рік було закладено та освячено камінь на місці майбутнього монументу.

Далі було обговорення та затвердження проекту.

У грудні 2020 року втілено частину задуму: встановлено знак та викладено доріжкою спеціальною плиткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійця з Чернігівщини нагороджено орденом “За мужність” посмертно

Вічнозелені насадження, а саме алея самшиту, висаджена 13 квітня 2021, якраз у 7 річницю з моменту рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України». Саме цей день знаменував, що вже від завтра буде початок невідкладних заходів щодо подолання терористичної загрози та збереження територіальної цілісності України і у нашій лексиці з’явиться невідома досі абревіатура – АТО.

За пам’ятним знаком розмістили саме той камінь, який був на початку втілення задумів щодо увіковічення подвигу героїв-земляків, справжніх побратимів, справжніх захисників.

Буятимуть рясним цвітом квіти вже влітку цього року, зеленітиме самшит і буде вічною пам’ять про подвиг земляків, які боронили, боронять і боронитимуть Україну від ворожих найманців та їх посіпак.

Повік пам’ятатимемо подвиг Воїнів, які полягли задля суверенітету та територіальної цілісності України у протидії російському агрессору.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button