Суспільство

У Куликівці вшанували пам’ять відомого учителя (Фото)

На початку січня могло виповнилося 90 років від дня народження визнаного і за межами Куликівського району вчителя Ісака Клейнера, який не уявляв свого життя без своїх учнів, мандрівок, задушевних дружніх розмов і пісень під гітару.

Його дітище – туристичний клуб «Вогнище» – має і зараз достойне продовження, адже кількість його учасників суттєво збільшилась. У походи вирушають гуртківці і дорослі члени турклубу – колишні вихованці Куликівської школи, робітники, інтелігенція. І в кожному поході туристи неодмінно згадують свого натхненника – Ісака Мойсейовича.

Нещодавно вихованці та шанувальники Ісака Клейнера зібралися на тематичному вечорі. Туристичний клуб «Вогнище» зустрічав гостей по-домашньому теплою атмосферою, зігрітою полум`ям свічок і глибиною щирих спогадів. Тож за гарячим трав`яним узваром і солодощами друзі та вихованці Ісака Мойсейовича ділилися спогадами про нього.

Вчителем він був першокласним. Окрім нагород районного та обласного рівня, він відзначався грамотою Міністерства освіти СРСР, мав звання «Старший вчитель», нагороджений значком «Відмінник народної освіти». Проте не відзнаки різних рівнів свідчать про його професіоналізм, а факт, що понад 40 випускників Куликівської школи, де він працював із 1949 року, наслідуючи свого вчителя, обрали професію педагога.

Ще статті по темі

Back to top button