Суспільство

У лісах Чернігівщини триває облік диких тварин: побільшало хижаків (Фото)

Протягом січня-лютого в мисливських угіддях Чернігівської області з дотриманням заборон та обмежень, встановлених на період дії правового режиму воєнного стану, відбувається облік чисельності диких тварин, зокрема й занесених до Червоної Книги України.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Рахують тварину анкето-опитувальним методом і за допомогою фото- і відеопасток, а також на місцях підгодівлі та зимових скупчень тварин.

Окрім того, визначаючи чисельність вовків, для отримання найбільш достовірних даних використовується інформація з різних джерел, а результати порівнюють з сусідніми мисливськими угіддями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мальовниче село Ушня знаходиться в Чернігівській області (Фото)

Для більш об’єктивного відображення результатів обліку чисельності тварин залучаються фахівці Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, державні районні мисливствознавці, працівники державної лісової охорони, представники департаменту екології та природних ресурсів обласної державної обласної адміністрації, Держпродспоживслужби та громадськості.

За проміжними підсумками проведених заходів з обліку чисельності диких тварин на території Чернігівської області можна зазначити, що хижаків під час воєнного стану, відколи заборонили полювання, в лісах побільшало.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button