Суспільство

У Лукашівці розпочали будівництво нової церкви

Тривалий час Лукашівка була в окупації. Внаслідок війни постраждала місцева святиня. Утім, місцеві жителі вже почали процес будівництва нової церкви поруч із зруйнованою.

«Вознесенька церква у Лукашівці – це не лише пам’ятка архітектури, історія якої сягає далеко за 200 років. Це наший спільний біль як гіркий спомин про окупацію російськими військами, про загиблих українських воїнів та наших земляків. Саме тому для себе особисто взяв за мету – відновити храм для громади. Зустрівся із фаховими будівельниками. Обговорили можливі шляхи відбудови зруйнованої церкви. Висновок експертів був невтішним. Навіть при повному державному фінансуванні, враховуючи потребу в оформлені значної кількісті документів, час на відновлення пам’ятки архітектури буде в межах 4-5 років. А вартість проєкту з відбудови – близько 15 млн гривень. Втім, вихід завжди є», — зазначає на своїй сторінці у Фейссбук місцевий аграрій Григорій Ткаченко.

Поряд із зруйнованою Вознесенською церквою розпочали будівництво нового сучасного дерев’яного храму в стилі козацького бароко.

Ще статті по темі

Back to top button