Суспільство

У Мені можуть закрити пологове відділення

Вже з нового року в Мені може не бути пологового відділення. Про це розповів Григорій Разнован, генеральний директор КНП «Менська міська лікарня», повідомляє Менщина.

«7 грудня, без попередження, Національна служба здоров’я України провела онлайн-нараду, на якій сказали, що пологовим відділенням, у яких за минулий рік не було 150 пологів, пакет по пологам надаватися не буде. Тобто, у Мені пологи з нового року можуть не приймати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинська лікарня отримала нове обладнання (Фото)

Але офіційно щодо цього НСЗУ ще не визначилася. Конкретних вимог щодо кількості пологів станом на 28 грудня немає. Щодо інших вимог даного пакету, то лікарня їм повністю відповідає: 4 акушер-гінекологи, 4 анестезіологи, достатня кількість іншого персоналу і наявне все необхідне медичне обладнання.

Ніхто про це заздалегідь не говорив, не попереджав. У нас, на жаль, 150 пологів немає. Ми подавали звіт за період із січня по листопад, то було 131 пологи.

Одна з відповідальних працівників НСЗУ навіть повідомила, що готується постанова Кабінету міністрів, щоб підняти цифру до 200 пологів за рік».

Завідувач пологового відділення Менської ЦРЛ Олег Тимошенко зазначив, що у разі закриття відділення медсестри й акушерки можуть піти на біржу, а лікарі будуть перекваліфіковуватися.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button