Суспільство

У міні-скверах на П’яти кутах висадили 38 сортових кленів (Фото)

Два міні-сквери, які створюють у районі П’яти кутів, продовжують чепуритись. Днями там висадили 38 підрощених молодих дерев — в одному 24 і в іншому 14. Всі висаджені тут різновиди дерев є морозостійкими, менше за інші бояться солі та пристосовані до міського середовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицю Святомиколаївську відремонтували (Фото)

Зокрема, у міні-сквері, розташованому біля зупинки громадського транспорту, висадили 14 червоних кленів Rubrum. Вже зараз вони віком 6-8 років, середньою висотою у 5 метрів, обхватом стовбура у 16 см. Ці клени мають пірамідальну крону і стрижневу кореневу систему з великою кількістю тонких коренів у верхньому шарі ґрунту. Особливо примітними вони будуть восени, оскільки у цей період листя таких кленів набуває яскравого насиченого помаранчево-червоного забарвлення.

І в цьому ж міні-сквері висадили й 10 кленів Фрімана. Їх листя, як і кленів Rubrum, також набувають восени помаранчево-червоного відтінку. Саджанці теж підрощені: мають 18-20 см в обхваті, вік від 8 до 10 років та висоту 5 метрів.

У другому міні-сквері тепер ростимуть 14 кленів Сансет. Їх листя восени змінює колір з зеленого на жовто-помаранчевий. Зараз вони мають до 16 см в обхваті стовбура, висоту у 4-5 метрів та вік 6-8 років.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button