Суспільство

У найстаршої матері України Підвербної можуть забрати дитину

Жителька Ізраїлю в суді оспорюватиме материнство найстаршої матері України Валентини Підвербної з Чернігова, яка завдяки штучному заплідненню в 2011 році народила здорову дівчинку.

Про це повідомив адвокат позивачки Сергій Вольфовський.

«Позивачка — з Харкова. Наразі проживає в Ізраїлі. Яйцеклітини вона не продавала, а здала на зберігання. Дозволу на їх використання ніхто нікому не надавав. Тому і виник спір», — пояснив юрист.

За словами Вольфовського, клієнтка Оксана Спектор підозрює, що для запліднення Підвербної використали саме її яйцеклітину. Від суду вона вимагатиме проведення ДНК-експертизи. Якщо результат не підтвердить її біологічне материнство, свій позов Спектор відкличе. Якщо ж ДНК-тест буде позитивним, то подальшу долю дитини вирішуватимуть у судовому порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвербна в центрі Чернігова знущалася над донькою

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, підготовче засідання у даній справі відбулося 21 грудня 2021 року. В опублікованому рішенні зазначається, що позивачка просить визнати її матір’ю неповнолітньої дитини, яка народилася в Чернігові, і внести відповідні зміни в актовий запис про її народження.

Початок розгляду справи по суті призначений на 12 січня 2022 р. в Новозаводському районному суді міста Чернігова. Утім, за інформацією адвоката, засідання може бути перенесене.

Як повідомлялося, здорову дівчинку 66-річна жителька Чернігова Валентина Підвербна народила шляхом кесаревого розтину 22 лютого 2011 року. Завдяки цьому потрапила до Книги рекордів України як найстарша породілля в державі. Гроші на штучне запліднення жінка збирала багато років, торгуючи на вулиці бакалійними товарами. Вона не має ніяких родичів і виховує дівчинку сама. Від допомоги соціальних служб відмовилася відразу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button