Суспільство

У Ніжині кондитерка для ярмарку спекла півтораметровий коровай

Півтораметровим короваєм зустрічали гостей Покровського ярмарку в Ніжині.

Журналісти поспілкувалися з кондитером Оксаною Федорчук, яка працює в кафе «Соло» (ПП Марина Соловей) і виготовила цей кулінарний шедевр.

«У травні, під час святкування Дня міста, відбувся конкурс короваїв, у якому наше кафе взяло участь і зайняло перше місце. З тістом товаришую давно, я за фахом кулінар-кондитер, у кафе працюю п’ять років. До цього випікала здобу, а от коровай уперше на День міста. То був теж півтораметровий, оздоблений в українському стилі із птахами-соловейками. І от на ярмарок – знову замовлення. Цього разу коровай знову до 1,5 метра завдовжки», – розказала Оксана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урочисте відкриття Покровського ярмарку: Ніжин святкує

o_1dna707iesoonha455q9a1mlf7eКондитер працювала над ним два дні. Основу готувала з дріжджового тіста на восьми замісах. Саме тісто на коровай здобне, як на паску – на яйцях, маслі, домашньому сирі, молоці з додаванням лимонної та апельсинової цедри з чималою кількістю цукру. Загалом сама основа важить 10 кілограмів плюс ще оздоблення.

«Оздоблення замовила на ніжинську тематику: церква Покрови з куполами, тризуб. Оздобу робила з імбирного пряника, а куполи, хрести і віконця у храмі – з мастики», – ділиться кондитерськими тонкощами Оксана.

Авторка представила велетенську випічку як символ миру та єдності. Коровай після ярмарку розділили – частинки відправили підопічним Територіального центру соціального обслуговування, Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Віра».

o_1dna76m5n1tm7101f1h6q18s6l5l8k

Джерело: Ніжин.City 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button