Суспільство

У Ніжині може з’явитися крематорій для тварин

У м. Ніжин на засіданні виконкому 13 липня був зачитаний лист від ТОВ «ВЕСАНЗ», що розташоване в с. Кропивному. Дирекція підприємства звертається з проханням дозволити їм утилізувати побутові відходи тваринного походження, обсяг яких не перевищуватиме 700 кг на місяць на ніжинському полігоні. Цей завод відновлює свою роботу стосовно переробки решток тварин, що є на території України.

Подібне прохання вже розглядалося на виконкомі, тоді була отримана відмова. Цього листа прокоментував профільний заступник міського голови Григорій Олійник.

«Я просив би відкласти це питання на доопрацювання. У Ніжині існує серйозна проблема щодо захоронення решток трупів тварин, які виявляються на території міста. Відповідно до чинного законодавства, захоронення тварин мають здійснюватись на спеціалізованих місцях, що мають дозвільні документи. Ми звернулися з цим листом до всіх населених пунктів Ніжинського району, де є такі кладовища, але погодження ніхто не дав, бо є проблеми саме з оформленням цих захоронень», – зазначив Григорій Миколайович.

Та крематорій потрібен місту не лише для таких послуг. У Ніжині все ще актуальна проблема з безпритульними тваринами. Їх кількість, що збільшується з кожним місяцем, – це одна справа, та є й інша – померлі тварини, які подовгу лежать на вулицях міста. Тож до вищесказаного Григорій Олійник додав, що варто задуматись над придбанням і розташуванням крематорію. Обійдеться він місту в понад 200 тисяч грн, а таких коштів у бюджеті зараз немає. Проте цю ситуацію треба вивчати задля вирішення в подальшому, адже крематорій потрібен не лише для комунальних підприємств, установ, а й для використання жителями міста.

Джерело: Нежатин

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button