Суспільство

У Ніжині оновлюють меморіальні дошки

У Ніжині продовжують оновлювати та встановлювати нові меморіальні дошки на честь визначних діячів краю. Зокрема на нещодавньому засіданні виконавчого комітету міської ради обговорювали заміну меморіальної дошки всесвітньо відомому конструктору, вченому в галузі ракетобудування Сергію Корольову.

Свої дитячі роки він провів у Ніжині, тому становлення його особистості відбувалось саме на цій землі. Тут також відбулась одна з найвизначніших подій у його житті, що й сформувала його життєвий шлях – він побачив політ видатного льотчика Сергія Уточкіна. Тоді у юного Сергія було глибоке захоплення, яке й визначило справу всього його життя.

Валерій Примаченко, начальник управління освіти, зазначив, що нинішня дошка в поганому стані, по ній уже пішла тріщина. До того ж текст написаний російською мовою, тому варто було б замінити слова на українські. А ще на ній буде вигравірувано стилізовані ракету та циркуль.

На засіданні профільний заступник міського голови Ігор Алєксєєнко порушив тему про відкриття Ніжинської алеї видатних діячів краю. Подібна ідея вже втілена в деяких містах України. «Зараз ми намагаємось визначити місце для її розміщення, наприклад, можна було б встановити у Графському парку», – зазначив Ігор Володимирович.

qbzznauxb4s-1024x576-1

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button