Суспільство

У ніжинському пологовому будинку придбали апарат для скринінгу слуху в немовлят

Нещодавно КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» придбав за кошти місцевого бюджету дороговартісний апарат отоакустичної емісії для скринінгу слуху в новонароджених, про це повідомляють на сторінці медзакладу у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська лікарня отримала нові апарати ШВЛ

Тест отоакустичної емісії – об’єктивний критерій, що вимірює функції волоскових клітин у внутрішньому вусі. Це сучасний неінвазивний тест – у вухо подається серія звукових сигналів через модуль, вставлений у вушний канал. Зонд містить гучномовець, що генерує звуки, та мікрофон, який вимірює акустичну відповідь серединного вуха, що передається в зовнішній слуховий прохід. Отриманий звук, що вловлюється мікрофоном, оцифровується й обробляється.

Тест триває всього 2 секунди на одне вухо, є одним із найбезпечніших об’єктивних методів дослідження глухоти та дає точні результати.

Процедура безболісна, не потребує додаткової підготовки, підходить для діагностування слуху на ранній стадії розвитку туговухості в усіх вікових групах.

Діти, у яких виявлені відхилення під час тестування, отримають скерування до дитячого сурдолога в Чернігівську обласну дитячу лікарню, в якій, до речі, подібного апарата немає.

97181194_1406022522932168_274255411563986944_o

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button