Суспільство

У Носівській ОТГ розвивають садівництво

На території Носівської об’єднаної територіальної громади активізувався розвиток садівництва. Про це повідомляє Носівська міська рада. Лише у 2017 році відділ земельних відносин та екології міськради надав 12 дозволів на розведення садівництва на загальну площу 1,23 га.

Окрім цього, носівчани не лише замовляють проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення садівництва, а й активно оновлюють вже наявні сади.

— Бажання насаджувати громадські сади у своїх селах озвучували жителі наших старостинських округів. Адже саме із впорядкованою територією з насадженими плодовими деревами по селах пов’язують і облаштування відпочинкових зон для дітей та молоді. До того ж і з саджанцями в нас проблем нема: Носівська дослідна станція вже кілька років реалізовує районовані у нашій зоні саджанці плодових дерев та кущів, – розповідає голова громади Володимир Ігнатченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівській ОТГ запрацює пожежна команда

За словами очільника ОТГ Володимра Ігнатченка, жителі громади вже давно переконалися, з огляду на постійне зростання ціни на фрукти, що урожай з власного саду – це не лише дешевше, а й набагато смачніше та корисніше.

Ще статті по темі

Back to top button