Суспільство

У Носівці облаштовують русловий ставок у центрі міста (Фото)

У Носівці на фінішній прямій – облаштування прибережної зони та розчищення річки Носівочки, що протікає в центрі міста. Розповідає один з ініціаторів реалізації цього екологічного проєкту, голова Носівської громади Володимир Ігнатченко.

«Ідея розчищення річки була вже давно. Адже це місце в центрі Носівки чистили, мабуть, 30 років тому. Було замулене, захаращене. Те, що туди потрапляло, починало перегнивати. Тому свого часу я і Валерій Давиденко ініціювали розчищення цього руслового ставка на річці Носівочка. Зараз роботи ще тривають, але вже на етапі завершення. Розчищена ділянка протяжністю близько одного кілометра. Це з обох боків мосту в центрі міста», – пояснює Володимир Ігнатченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівка зразка кінця 80-х (Фото)

Загалом на розчищення виділили кілька грошових траншів, переважно «екологічних» коштів області, які, за словами Володимира Ігнатченка, раніше були отримані за підтримки народного депутата Валерія Давиденка. Загальна сума становить трохи більше 5 мільйонів гривень.

Зараз на колись занедбаних прибережних ділянках облаштовано невеликий пляж, серед планів Володимира Ігнатченка – продовжити розчищати русло й облаштовувати територію навколо. Залежно від того, наскільки дозволятиме бюджет, із часом планують прокласти доріжки, провести освітлення, встановити лавки тощо. І зробити з річки Носівочки окрасу для жителів і гостей громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото спільноти «Життя громади – інформаційний бюлетень Носівської міської ради»

Ще статті по темі

Back to top button