Суспільство

У новому харчоблоці Іванівського ліцею вже звели стіни

У селі Іванівка, що під Черніговом, відбудовують харчоблок ліцею. Будівельники завершили зводити стіни нової будівлі. Починають робити перекриття бетонними плитами.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Шкільна їдальня була зруйнована ще на початку повномасштабного вторгнення. Село майже на місяць опинилося в епіцентрі бойових дій, коли російські війська оточили обласний центр і намагалися прорватись у місто. Тут тривали інтенсивні танкові й артилерійські бої. У будівлі шкільної їдальні ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені опорні та огороджувальні конструкції, вікна та дах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни обстріляли дві громади на Чернігівщині

Іванівка є центром об’єднаної територіальної громади. Після деокупації Чернігівської області більшість місцевих жителів повернулася додому з дітьми. У місцевому ліцеї навчаються діти і з тутешнього, і з навколишніх сіл. До того ж, навчальний заклад після відновлення життя на Чернігівщині прийняв на навчання дітей із сусіднього села Ягідне. Важливо забезпечити для учнів належні умови навчання.

Нове приміщення після відбудови буде втричі більшим, оскільки за проєктом змінене його планування.

Після реконструкції їдальня матиме площу 416 квадратних метрів. Згідно з проєктом, тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, умивальня, туалети, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів і комора для інвентарю та посуду.

Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту, під реконструкцію потраплять системи опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання та освітлення. Буде враховано потреби маломобільних груп населення, зокрема влаштовано пандус.

Завершити роботи планують до кінця цього року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button