Суспільство

У поліції розповіли про наслідки ожеледиці в Чернігові

Від п’ятниці, 11 грудня, Чернігів і частково область накрила льодяна стихія. Дощ, замерзаючи ще в повітрі, перетворив багато доріг на ковзанки.

Так, за словами Віталія Копистка, старшого інспектора пресслужби Управління патрульної поліції в Чернігівській області, тільки по місту і трасі Чернігів – Київ від початку «льодовикового» періоду з 11 грудня сталися 17 ДТП, із них дві – із загиблими та постраждалими.

Найжахливішою є ДТП із загиблою – в мікрорайоні Бобровиця, на виїзді з міста. Там авто під час в’їзду до Чернігова на гірку почало крутити через слизьку дорогу і викинуло на зустрічну, де воно зіткнулося з «фурою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині у ДТП загинула жінка та постраждали двоє дітей

За словами Віталія Копистка, правила безпеки в ожеледицю банальні і старі як світ, але, на жаль, багато хто їх не дотримується.

«По-перше, потрібно не забувати змінити «гуму» на зимову. Це надзвичайно важливо в ожеледицю, засніжену дорогу чи навіть мокру дорогу взимку. По-друге, під час руху збільшуйте інтервал, відстань до авто, яке попереду. Коли слизька дорога, гальмівний шлях може бути значно довшим. По-третє, дотримуйтеся швидкісного режиму. Смертельні ДТП стаються в ситуаціях, де були великі швидкості. По-четверте, зважайте на погодні умови, адже, до прикладу, зараз ожеледиця змінюється туманом. Завжди ваш рух треба корегувати, відповідно до стану дорожнього покриття, довколишніх умов тощо. І, звісно ж, регулярно стежте за технічним станом вашого транспортного засобу», – докладно розповів Віталій Копистко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button