Суспільство

У поліції розповіли, як проходили тактико-спеціальні навчання в Чернігові (Фото)

Учора впродовж усього дня на Чернігівщині тривав активний етап тактико-спеціальних навчань поліції із затримання озброєних злочинців. Організатор навчання — Національна поліція України.

В тренувальних навчаннях за оперативним планом «Сирена» були задіяні різні служби поліції Чернігівщини.

«За легендою навчань, на чоловіка напали в центрі Чернігова двоє невідомих осіб, кинули йому під ноги димову шашку, поранили з вогнепальної зброї та відібрали гроші.

Потерпілий зателефонував на лінію «102» і повідомив, де саме стався злочин, характер ушкоджень, описав зловмисників і куди вони побігли. До пошуків зловмисників були підключені найкращі оперативники», — розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП у Чернігівській області Максим Гончар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постріли в центрі Чернігова: коментар поліції

На місці події одразу виїхали слідчо-оперативні групи поліції. Були проведені першочергові заходи для встановлення обставин події, опитані очевидці.

Слідчі відкрили провадження за статтею «розбій». Згодом від отриманих травм постраждалий помер, тому поліція перекваліфікувала злочин на «вбивство».

Ситуаційний центр ГУНП у Чернігівській області збирав інформацію та координував роботу задіяних підрозділів поліції. Велику роль у встановленні місцеперебування автомобіля зловмисників зіграла наявна в області система відеоспостереження «Мережа безпеки». Поліцейські одразу встановили, що чоловіки виїхали з Чернігова в напрямку Ніжина.

У результаті комплексу оперативно-розшукових заходів патрульним та оперативникам карного розшуку вдалося затримати автомобіль із підозрюваними поблизу села Бакланова Муравійка Чернігівського району. До операції були залучені вибухотехніки та кінологи, які оглянули автомобіль затриманих.

«Навчально-тренувальні заходи удосконалюють професійні знання і службові навички поліцейських. Таким чином правоохоронці напрацьовують алгоритм взаємодії підрозділів в екстремальних ситуаціях», — сказав начальник ГУНП у Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Поліція ще раз просить вибачення у громадян за тимчасові незручності. Такі навчання проводять виключно задля безпеки громадян.

Поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button