Суспільство

У прикордонних громадах Чернігівщини розповіли, чи отримали грошову допомогу від благодійників на придбання дров

Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив, що на Чернігівщині вже 1232 домогосподарства отримали гроші на опалення. Із фінансуванням допомагають міжнародні партнери.

У повідомленні зазначається, що тверде паливо або грошову допомогу на його закупівлю зможуть отримати вразливі категорії населення й інших громад області. Попередньо йдеться про понад шість тисяч домогосподарств, 4,5 тисячі з яких – у громадах, що межують із росією, і майже тисяча – на кордоні з білоруссю.

За словами очільника області, по 21 тисячі гривень отримають понад 4 тисячі домогосподарств, розташованих у 10-кілометровій зоні від кордону з росією: в Городнянській, Корюківській, Новгород-Сіверській, Семенівській і Сновській громадах.

А яка ситуація безпосередньо в громадах і чи готові вони до сезону холодів?

«Хто проживає у 10-кілометровій зоні, то вже оформили таку допомогу. Але отримають її не всі, лише ВПО, багатодітні родини, люди віком 60+, люди з інвалідністю, вагітні, матері чи батьки, які самотужки виховують неповнолітніх дітей, а також люди із тяжкими хронічними захворюваннями», – прокоментував для ЧЕЛАЙН Анатолій Бондаренко, староста Тихоновецького старостинського округу. До речі, село Тихоновичі розташовується трішки далі від 10-кілометрової зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порізав 30-річного знайомого ножем: на Чернігівщині 65-річного чоловіка підозрюють у завданні тяжких тілесних ушкоджень

Водночас він каже, що наразі в їхній громаді ніхто цієї допомоги не отримував. Але обіцяють, що вона буде в розмірі 21 тисячі гривень на придбання дров. Причому закуповувати ці дрова треба офіційно через лісгоспи. Адже почасти приватні підприємці не дають потрібних чеків.

«Причеп уже рубаних дров, а це до шести складометрів, коштує в межах 6 тисяч гривень. Можливо, ще вартість доставки буде. На зиму причепа не вистачить, хіба зима буде тепла і дуже сильно доведеться економити. Потрібно три причепи дров», – пояснив Анатолій Бондаренко.

За словами Анатолія Бондаренка, жителям населених пунктів, які розташовуються в межах 10-кілометрової зони, передбачена допомога в розмірі 25 тисяч гривень.

«Цього року міжнародний комітет Червоного Хреста в Україні здійснював підтримку жителів громади, які проживають у 10-кілометровій зоні від кордону. Цей благодійний фонд роздавав людям гроші для придбання твердого палива – по 25 тис. грн на одне домогосподарство», – зазначив Сергій Деденко, голова Семенівської громади.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button