Суспільство

У Ріпках по основному проїзду влаштовують щебенево-мастиковий асфальтобетон

На ділянці поточного середнього ремонту дороги М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (км 191 – км 199), що проходить через смт Ріпки, вже влаштовано 4 км верхнього шару. Фінішний шар нового покриття – зі щебенево-мастикового асфальтобетону (дорожньо-будівельний матеріал, що добре витримує навантаження від великовагового транспорту). Зараз бригада закриває ЩМА проїзну частину в Ріпках, далі працюватиме за населеним пунктом. Загальна протяжність ремонтованої ділянки – 7 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На початок вересня на дорогах області усунуто понад 270 тисяч квадратів ямковості

Нове покриття вкладають за допомогою перевантажувача. Він є «середньою ланкою» між асфальтоукладачем і самоскидом. Використання мобільного перевантажувача, який конвеєром подає суміш в асфальтоукладач, забезпечує безупинний процес укладання асфальтобетону. І таким чином можна досягти максимально рівного дорожнього покриття.

Підрядна організація, що виконує роботи з поточного середнього ремонту – ВАТ «Дорожньо-будівельний трест №2 Гомель».

Усього у 2020 році у Чернігівській області на автомобільній дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі по Ріпкинському району буде відремонтовано 12 км міжнародної траси. Також наприкінці липня в Козелецькому районі розпочато ремонт 38-кілометрової ділянки дороги М-01 по Чернігівській області в межах проєкту капітального ремонту ділянки Київ – Кіпті.

За амбітним планом Укравтодору, у 2020 році в Чернігівській області ремонтами планується охопити 196 км доріг державного значення.

Дорога М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі – автомобільний шлях міжнародного значення, який забезпечує транспортне сполучення України з Білоруссю та країнами Балтії. За попередні два роки по Чернігівській області в «гомельському» напрямку від об’їзної Чернігова вже відремонтовано 48 км у напрямку до КПП «Нові Яриловичі».

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button