Суспільство

У Росії розфарбували маяк у кольори українського прапора (Фото)

У Владивостоку вибухнув скандал після того, як невідомі особи розфарбували старий маяк на мисі Тобізіна на острові Русский у жовто-синю смужку. Фотографії пофарбованого маяка виклали в соцмережі Instagram.

В основі пофарбованого маяка автори також залишили намальовані від руки хештеги #Sunkeepers, #Droperope і #Ropecliff.

Судячи з цих написів, до пофарбування доклали руку кліффдайвери (любителі стрибків у воду зі скель) із перерахованих вище об’єднань, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на повідомлення, залишене на сторінці екстремалів у соцмережі «ВКонтакте».

«Мы за два рассвета, один закат и пакет печенек преобразили маяк на Тобизина. Сегодня он уже не белый», — йдеться в ньому.

Однак у розмові з журналістами приморського інформагентства «РІА PrimaMedia» представники об’єднань визнавати жовто-синє авторство відмовилися.

В останні роки в російських регіонах була зафіксована ціла низка випадків із розфарбуванням різних пам’ятників у жовто-сині кольори (як у прапора України). У Новосибірську в грудні 2014 року в кольори українського прапора розфарбували макети «Катюші» і танка Т-34 на Монументі слави в Сквері пам’яті, а також пам’ятник Леніну на вулиці Трикотажній. У листопаді 2014 року в Москві в кольори українського прапора пофарбували шпиль і зірку висотки на Котельницькій набережній.

Джерело: Аргумент

Ще статті по темі

Back to top button