Суспільство

У розпорядження держави повернули земелі чернігівського кордону

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов Новгород-Сіверської окружної прокуратури в особі Чернігівської обласної державної адміністрації щодо повернення 50 га земель у державну власність як земель оборони.

Зокрема, у ході реалізації конституційної функції прокурором виявлено факт вибуття з державної власності земельної ділянки, яка відноситься до категорії земель оборони з порушенням вимог законодавства щодо встановлення цільового призначення землі. Встановлено також, що земельна ділянка використовувалася фермерським господарством для сільськогосподарських потреб, що унеможливлювало її оформлення та використання відповідним підрозділом Державної прикордонної служби для потреб оборони, зокрема, облаштування Державного кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше місяця вважався безвісти зниклим: Чернігівщина втратила ще одного Героя

За результатами оцінки наданих суду доказів та за активної позиції прокурора, Господарським судом Чернігівської області позов прокурора задоволено.

Довідково: Всього з питань захисту інтересів держави у сфері використання земель оборони, насамперед, щодо земель прикордонної смуги, органами прокуратури області заявлено 12 позовів щодо майже 300 га землі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button