Суспільство

У Седневі відкрили пам’ятник живописцю Глущенку

Днями селище Седнів Чернігівського району зібрало художників з усіх регіонів України. Саме тут відбувся з’їзд Національної спілки художників України.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Зібрання мало нагоду взяти участь у відкритті довгоочікуваного пам’ятника живописцю Миколі Глущенку.

Довідково: Микола Глущенко — видатний український живописець, народний художник СРСР, лауреат Державної премії Української РСР імені Т.Г. Шевченка. Митець перед Другою світовою війною півтора десятка років прожив у Берліні й Парижі, уміло поєднуючи амплуа художника й розвідника.

Автор скульптури — Дмитро Кропива, учень професора Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури  Володимира Чепелика.

Художники згадували особливості творчості Миколи Глущенка, а ті, хто мав досвід особистого знайомства з митцем, ділилися враженнями від спілкування з такою непересічною особистістю.

Окрім того, не оминули увагою майстри пензля і юних талантів. Діти представили для професійного погляду чимало своїх полотен.

«Творчі майстерні» важливі не лише духовно. Адже, як зазначив Седнівський селищний голова Михайло Шевчик, відкриття скульптури — ще одна «цікавинка» для туристів. Для Седнева це надзвичайно важливо.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button