Суспільство

У селі Феськівка хочуть створити освітній простір

Феськівка – маленьке село на Чернігівщині. Місцева школа, де здобувають знання 96 учнів – це серце села. Тут діти не лише навчаються, а і беруть участь у різних проєктах.

Цього разу Феськівській гімназії випала можливість взяти участь у Швейцарсько-українському проєкті DECIDE в межах ініціативи «Громадський бюджет на дитячі мрії», де креативні учні проявили власні організаторські та творчі здібності і розробили проєкт — Освітній простір «Smart Classroom».

Проєкт «Smart Classroom» передбачає створення сучасної інноваційної кімнати з інтерактивними гаджетами для вдосконалення освітнього процесу, збільшення мотивації в учнів до навчання іноземної мови та освоєння новітніх технологій. «Smart Classroom» поєднує зону відпочинку та навчання. Клас ділитиметься на 2 частини: lounge зона та освітній простір для навчання.

Осучаснення кімнати новітніми технологіями з подальшим використанням інтерактивностей для продовження впровадження шкільного проєкту «Hello World», який передбачає можливість спілкуватися з учнями та студентами з різних країн світу, адже Україна вже за крок до вступу в Євросоюз і ми прагнемо познайомити школярів з різних держав з нашим мальовничим селом та країною, і звичайно поглибити знання з англійської мови, технологій та STEM освіти.

Також сучасний освітній простір дасть можливість осучаснити підходи до викладання предметів, використовуючи інтерактивні платформи, ігри, віртуальні екскурсії, після чого є можливість відпочити у приємній, теплій атмосфері з друзями у зоні відпочинку, а також ми можемо проводити неформальні заходи, тренінги , залучаючи друзів, батьків та тренерів.

У кімнаті будуть сучасні меблі, куточок відпочинку, стіна для малювання крейдою, а також інтерактивна панель.

Село Феськівка матиме сучасний обладнаний освітній простір, де буде діяти гурток «Hello world», який зможуть відвідувати не лише учні нашої школи, також і сусідніх, проводитимуть онлайн-зустрічі, поглиблюватимуться знання з інформатики та програмування. Будуть проволитись неформальні заходи та майстер-класи.

Голосування триватиме до 04 червня.

Проголосувати за наш проєкт можно на платформі E-DEM.UA громадський бюджет – проєкт № 8.

Ще статті по темі

Back to top button