Суспільство

У селі на Чернігівщині мріють про веломаршрут гідрологічним заказником

Завдяки громадському бюджету в населених пунктах чи навчальних закладах Чернігівщини вже реалізовано чимало проєктів. І хоч нині в Україні триває війна, відповідно, є величезна купа різних проблем, ставити життя на паузу не можна.

У Менській громаді 11 навчальних закладів розробили різні проєкти, які хочуть реалізувати завдяки громадському бюджету. Ці задуми покликані урізноманітнити життя в селах, зробити його більш цікавим і змістовним. Один із особливих проєктів – в учнів Блистівського ЗЗСО I-III ступенів «Веломаршрут стежками гідрологічного заказника «Блистовське».

«Маршрут буде прокладений найкрасивішими місцями заказника та передбачатиме відвідування головних гідрологічних озер і річок. Проєкт спрямований на залучення дітей до активного відпочинку, популяризацію природних пам’яток і розвиток туризму.

Розпочинається маршрут біля річки Пулка села Блистова та пролягає територією гідрологічного заказника «Блистовське».

Веломаршрут буде помаркований, на зупинках планується встановлення інформаційних стендів, ботанічних табличок, вказівників й облаштування місць відпочинку», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначає Роман Боюн, житель села Блистова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реєстрація місця проживання: як отримати витяг до паспорта

Примітно, що користуватися маршрутом зможуть усі учні громади, а також туристи з різних куточків України. Якщо проєкт буде успішним, він приверне увагу багатьох людей, які захочуть відвідати громаду.

На втілення в життя задуму  потрібна 351 тисяча гривень, як і на інші проєкти від інших учасників.

Підтримати проєкт №11 «Веломаршрут стежками гідрологічного заказника «Блистовське» можна за посиланням https://budget.e-dem.ua/7423010100. Щоправда, є нюанс: голосувати можуть лише зареєстровані жителі громади.

Ірина Осташко

Фото – Роман Боюн

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button